Σελίδες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Thor 2»: Προβλήματα στον «Σκοτεινό Κόσμο»;

To «Thor: Σκοτεινός Κόσμος» έχει ως ημερομηνία εξόδου στην Αγγλία τις 30 Οκτωβρίου, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του σκηνοθέτη Άλαν Τέιλορ («Game of Thrones»), προσθέτουν ακόμα έξτρα σκηνές και απ' ό,τι φαίνεται θα δουλεύουν πάνω στην ταινία μέχρι την τελευταία στιγμή.
«Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το μοντάζ, κυρίως επειδή έχουμε τόσα πολλά οπτικά εφέ ώστε κάποια στιγμή πρέπει απλά να αφήσεις τους τεχνικούς ήσυχους να κάνουν τα μαγικά τους» λέει ο Τέιλορ «αλλά κυριολεκτικά γυρίζουμε κάποια πράγματα ακόμα και αυτή την εβδομάδα.»
Ο σκηνοθέτης είπε ότι ο Άντονι Χόπκινς έχει επιστρέψει στο σετ και προσπαθούν να καταλήξουν στο σωστό τόνο της ταινίας, καθώς και να σιγουρευτούν ότι κάποιες σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες θα τελειώσουν με το σωστό τρόπο.
Συνήθως όταν μιλάμε για επαναληπτικά γυρίσματα - ειδικά τόσο αργά - μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά και για προβλήματα στην παραγωγή. Ο Τέιλορ, όμως, φροντίζει να διαβεβαιώσει τους φαν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι τα επαναληπτικά γυρίσματα είναι πάγια τακτική της Marvel.
«Δεν είναι λες και κάναμε κάτι λάθος και πρέπει να το ξαναγυρίσουμε, είναι επειδή έχουμε χρόνο και χρήματα να προσθέσουμε νέες σκηνές – όπως “τι θα γινόταν αν είχαμε μια ωραία σκηνή σαν κι αυτή, τότε αυτό θα επέτρεπε να συμβεί κάτι εδώ”. Βρίσκουμε την ταινία μέσα από αυτή τη διαδικασία, κάτι στο οποίο δεν έχω συνηθίσει.»
Ο σκηνοθέτης επίσης απορρίπτει τις φήμες για διαμάχη μεταξύ αυτού και του στούντιο για την τελική διάρκεια της ταινίας, που γυροφέρνουν τον δεύτερο «Thor» εδώ και καιρό και υπογραμμίζει ότι η μόνη διαφωνία του με την Marvel ήταν για το ποιος θα είναι υπεύθυνος για το μουσικό σκορ, με το στούντιο να έχει προφανώς τον τελευταίο λόγο.
Τα καλύτερα νέα, όμως, για τους φαν του «Thor», αλλά και των «Εκδικητών», είναι άλλα. Για να το πούμε απλά, περισσότερος Λόκι! «Προσθέτουμε σκηνές, γράφουμε καινούριες, και γυρίσαμε μια διασκεδαστική συνδετική σκηνή με τον Τομ Χίντλστον πρόσφατα, επειδή συνειδητοποιήσαμε πόσο καλά τα πήγαινε στην ταινία και θέλαμε να κάνουμε περισσότερα με αυτόν. Και οι φαν πραγματικά τον λατρεύουν!» δήλωσε ο Τέιλορ.
Αυτή η, πρωτοφανής για “κακό”, λατρεία του κοινού για τον Θεό της Σκανταλιάς εκφράστηκε – πέρα από αναρίθμητα μπλογκς στο ίντερνετ – και στο τελευταίο Comic-Con, όπου ο Χίντλστον, στο ρόλο του Λόκι, πήρε τη θέση ολόκληρου του πάνελ του «Thor: Σκοτεινός Κόσμος» μόνο και μόνο για να “τρομοκρατήσει” το κοινό που παραληρούσε με την εμφάνισή του.
Άλλωστε ο ρόλος του Λόκι στην συγκεκριμένη ταινία είναι αρκετά διαφορετικός τόσο από την προηγούμενη όσο και από τους «Εκδικητές», αφού εδώ ο Θορ αναγκάζεται να βγάλει τον Λόκι από τη φυλακή για να τον βοηθήσει να πολεμήσει τα Σκοτεινά Ξωτικά και τον αρχηγό τους, Μάλεκιθ (Κρίστοφερ Έκλεστον).
Όπως και να χει, όμως, η προτίμηση του κοινού στον συγκεκριμένο χαρακτήρα δεν είναι κάτι καινούριο και το βρίσκουμε λίγο δύσκολο να πιστέψουμε ότι δυόμισι μήνες πριν την κυκλοφορία της ταινίας είναι λογικό και προγραμματισμένο όχι μόνο να γυρίζονται, αλλά και να γράφονται νέες σκηνές. Το πιο πιθανό είναι μάλλον ο Άλαν Τέιλορ να θέλει να χρυσώσει το χάπι των αναγκαστικών επαναληπτικών γυρισμάτων και βρήκε το καλύτερο τρόπο να τα κάνει να φαίνονται θετικά.
Όταν ρωτήθηκε για το που βρίσκεται στη φάση των γυρισμάτων, άλλωστε, η χαρακτηριστική του απάντηση ήταν «στην τρελή φάση που το κοτόπουλο τρέχει γύρω-γύρω με το κεφάλι κομμένο». Κάτι που δεν τον κάνει να ακούγεται και ιδιαίτερα χαλαρός, όπως και να το ερμηνεύσεις.
Για να μάθουμε τι συμβαίνει πραγματικά όμως, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, οπότε και το «Thor: Σκοτεινός Κόσμος» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood.

πηγή περιοδικό σινεμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου