Σελίδες

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο Χάρι Πότερ είναι παρελθόν

Το Χόλιγουντ δεν αφήνει το χρόνο να πάει χαμένος και έχοντας αποχαιρετίσει οριστικά το Χάρι Πότερ, σχεδιάζει μια καινούργια νεανική σειρά φαντασίας υψηλού προφίλ για να καλύψει το κενό στο πεδίο της μαγείας. Το Χόγκουαρτς είναι πλέον Ιστορία για τη Γουόρνερ, αλλά -σύμφωνα με το Variety- ένας άλλος ήρωας έρχεται να καθίσει στη θέση του μγικού παιδιού της Ρόουλινγκ. Και δε θα σας κρατήσουμε περισσότερο σε αγωνία.
Είναι ο γνωστός κυρίως τηλεοπτικά (από την ομότιτλη σειρά του BBC) μάγος Μέρλιν. Ο Ντέιβ Χιλ του «Game of Thrones» και ο Ντέιβιντ Φαρ της «Hanna» ήδη συμφώνησαν να αναλάβουν το σενάριο για μια πρώτη ταινία που αν όλα πάνε κατ' ευχή θα είναι η αφετηρία ενός νέου φραντσάιζ. Οι φήμες θέλουν την ιστορία του Μέρλιν να βασίζεται στη σειρά βιβλίων νεανικής λογοτεχνίας του Αμερικανού T. A. Μπάρον με πρώτο το «The Lost Years of Merlin», τα δικαιώματα του οποίου η Γουόρνερ είχε εξασφαλίσει δυο χρόνια πριν. Αποκαλύπτοντας τα νεανικά χρόνια ενός από τους διασημότερους μάγους του αρθουριανού κύκλου στους θρύλους της Βρετανίας, τα πρώτα βιβλία του Μπάρον επικεντρώνονται στις άγνωστες πλευρές της ζωής του μάγου, σε ένα σκοτεινό παραμύθι, όπου φυσικά βρίσκουν θέση παράξενα όντα, δράκοι, γίγαντες, ξόρκια και παμπάλαιοι μύθοι της αγγλοσαξονικής παράδοσης.
Η ιστορία του Μέρλιν έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το σινεμά, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις το καρτούν του 1963 από την Ντίσνεϊ «The Sword in the Stone», αλλά και το αιματοβαμμένο «Excalibur» του 1981. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, ο στόχος είναι ένα προσανατολισμένο στο νεανικό κοινό φραντσάιζ με τον μάγο Μέρλιν σε νεαρή ηλικία και τους σκοτεινούς μεσαιωνικούς μύθους να ντύνονται με μπλοκμπαστερική αίγλη και να φορούν το σηματάκι «κατάλληλο για όλους». Όπως κάθε saga που ξέρει τι επιδιώκει.

πηγή περιοδικό σινεμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου