Σελίδες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Θρίαμβος της «Αγάπης» του Μικαελ Χάνεκε και στα γαλλικά Σεζάρ!

Μπορεί το «Camille Redouble» της Νοεμί Λβόβσκι να είχε φέτος τις περισσότερες (13) υποψηφιότητες για τα βραβεία της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, κοινώς Σεζάρ, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη σαρωτική επέλαση της «Αγάπης» του Μίκαελ Χάνεκε που έφυγε χθες το βράδυ, από την 38 απονομή των βραβείων με 5 βραβεία, αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας για τον Μίκαελ Χάνεκε, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Εμανουέλ Ριβά, Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Ζαν - Λουί Τρεντινιάν και Πρωτότυπου Σεναρίου για τον Μίκαελ Χάνεκε.

Στην τελετή για να εκπροσωπήσει την ταινία βρέθηκε μόνο η Εμανουέλ Ριβά (ο Χάνεκε βρίσκεται ήδη στην Αμερική για να παρευρεθεί στα Οσκαρ και ο Ζαν - Λουί Τρεντινιάν στις Βρυξέλλες όπου πρωταγωνιστεί σε ένα θεατρικό έργο), η οποία συγκίνησε με τον μακροσκελή της λόγο, ο οποίος στην πραγματικότητα υπήρξε μια πρόβα τζενεράλε για όλα όσα θα πει και στην Απονομή των 85ων Οσκαρ αν ο φάκελος του Α' Γυναικείου Ρόλου δείξει το όνομά της.


Η Ριβά μίλησε για το επάγγελμα του ηθοποιού που υπήρξε η «αιώνια πρόσκλησή της» στη ζωή, τις ευκαιρίες που είχε όλα αυτά τα χρόνια για να πετύχει, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί της και φεύγοντας από τη σκηνή ζήτησε βοήθεια για να κουβαλήσει το Σεζάρ της λέγοντας πως «ζυγίζει περισσότερο από μένα!».

Τέσσερα μικρότερα βραβεία απέσπασε το «Σώμα με Σώμα» του Ζακ Οντιάρ, ανάμεσα τους αυτά του Διασκευασμένου Σεναρίου, του πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού για τον Ματίας Σένερτς, της Μουσικής για τον Αλεξάντρ Ντεσπλά και του μοντάζ. Το «Camille Redouble» έφυγε από την τελετή με άδεια χέρια, όπως ακριβώς και το «Holy Motors», το «Αντίο Βασίλισσά Μου» του Μπενουά Ζακό κέρδισε τα βραβεία Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κοστουμιών, ενώ ως Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το «Les Invisibles» του Σεμπαστιάν Λιφσίτζ.

Και επειδή δεν νοούνται τις τελευταίες μέρες βραβεία χωρίς να διακριθεί σε κάποια κατηγορία το «Επιχείρηση: Argo», το φιλμ του Μπεν Αφλεκ πήρε το Σεζάρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα φετινά βραβεία Σεζάρ:
    Καλύτερη Ταινία: Αγάπη
    Καλύτερη Σκηνοθεσία: Μίκαελ Χάνεκε
    Καλύτερη Ηθοποιός: Εμανουέλ Ριβά (Αγάπη)
    Καλύτερος Ηθοποιός: Ζαν-Λουί Τρεντινιάν (Αγάπη)
    Β' Γυναικείος Ρόλος: Βαλερί Μπενγκουιγκουί (Για Ολα Φταίει Τ' Ονομά Σου)
    B' Ανδρικός Ρόλος: Γκιγιόμ ντε Τονγκεντέκ (Για Ολα Φταίει Τ' Ονομά Σου)
    Πρωτότυπο Σενάριο: Αγάπη
    Διασκευασμένο Σενάριο: Σώμα με Σώμα
    Πρωτοεμφανιζόμενη Ηθοποιός: Ιζια Χιγκελάν (Mauvaise Fille)
    Πρωτοεμφανιζόμενος Ηθοποιός: Ματίας Σένερτς (Σώμα με Σώμα)
    Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά (Σώμα με Σώμα)
    Ηχος: Cloclo
    Φωτογραφία: Ρομέν Γουάιντινγκ (Αντίο Βασίλισσά Μου)
    Μοντάζ: Σώμα με Σώμα
    Κοστούμια: Αντίο Βασίλισσά Μου
    Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντίο Βασίλισσά Μου
    Πρώτη Ταινία: Louise Wimmer
    Ξενόγλωσση Ταινία: Επιχείρηση: Argo του Μπεν Αφλεκ
    Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Ernest Et Célestine
    Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Les Invisibles του Σεμπαστιάν Λιφσίτζ
    Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: Le Cri Du Homard του Νικολά Γκουιγιό


πηγη flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου