Σελίδες

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Δείτε ξανά, ολόκληρο το «Toy Story»

Το φιλμ κινουμένων σχεδίων του Τζον Λάσετερ χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά οι δυο φοιτητές που γύρισαν αυτό το ρημέικ χρειάστηκαν ακριβώς τον μισό χρόνο για να το καταφέρουν.
Ο Τζόνασον Πόλεϊ και ο Τζέσε Περότα, είναι 19 και 21 ετών αντίστοιχα και σπουδάζουν σινεμά στην Αριζόνα απ όπου κατάγονται. Οι δυο τους αποφάσισαν να γυρίσουν το ρημέικ του φιλμ κινουμένων σχεδίων σαν άσκηση: «Θέλαμε να αποκτήσουμε λίγη πρακτική εξάσκηση και την ίδια στιγμή να κάνουμε κάτι που να το διασκεδάσουμε» λέει ο Πόλεϊ. «Ξεκινήσαμε να κάνουμε μία μόνο σκηνή, αλλά γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι δεν μας έφτανε, θέλαμε να γυρίσουμε ολόκληρη την ταινία», λέει ο Περότα.
Οι δυο τους πήραν τον ήχο από το πρωτότυπο φιλμ και ξαναγύρισαν κάθε πλάνο του φιλμ με αληθινά παιχνίδια (και ηθοποιούς όπου εμφανίζονται) χρησιμοποιώντας lo fi λύσεις για να τα κάνουν να κινούνται, όπως σύρματα, ή σπάγκους.
Για τους πρώτους έξι μήνες, οι δυο τους έκαναν γυρίσματα μόνο τα σαββατοκύριακα, αλλά σύντομα άρχισαν να απασχολούνται αρκετές ώρες την ημέρα και παρ' ότι υπήρχαν φορές που φοβόντουσαν ότι δεν θα τα καταφέρουν, αποφάσισαν να προχωρήσουν. «Το είχαμε ήδη πει σε όλους, είχαμε φτιάξει ένα τρέιλερ και το είχαμε ανεβάσει στο internet, πολύ απλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε πίσω» λέει ο Περότα.
Κι έκαναν πολύ καλά. Οι δυο τους ανέβασαν το φιλμ online (δείτε το ολόκληρο πιο κάτω) το περασμένο Σάββατο και το video ήδη πλησιάζει τις 3 εκατομμύρια θεάσεις, έχοντας προφανώς γίνει viral και πιθανότατα εξασφαλίσει δουλειά στους δύο νεαρούς, πριν ακόμη τελειώσουν την

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5G0j_Huv2Fg

πηγή flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου