Σελίδες

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

666 park aveneu

Με δυο λόγια: Ένα νεαρό ζευγάρι μόλις μετακόμισε σε ακριβό διαμέρισμα του Μανχάταν, δίχως όμως να γνωρίζει πως το κτίριο είναι δαιμονισμένο, καθώς μια μυστηριώδης δύναμη ελέγχει αυτό και τη μοίρα των ενοίκων του.

Ξέρουμε τους: Ο μεγάλος πόλος έλξης εδώ είναι ξεκάθαρα ο Τέρι Ο’Κουίν, που επιστρέφει στις οθόνες μας μετά το «Lost» στο ρόλο του ιδιοκτήτη του κτιρίου. Τη σύζυγό του παίζει η Βανέσα Γουίλιαμς (των «Ugly Betty» και «Desperate Housewives» πιο πρόσφατα). Το πρωταγωνιστικό ζευγαράκι όμως δεν είναι αυτοί, αλλά οι Ρέιτσελ Τέιλορ και Ντέιβ Αναμπλ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε άλλες σαπουνόπερες του ίδιου δικτύου, όπως «Grey’s Anatomy» και «Brothers and Sisters», αντίστοιχα.

Είχαμε γράψει: «Εξαιρετικά πράγματα. Το ABC έχει πολύ καλό παρελθόν όταν μιλάμε για ποιοτικές ένοχες απολαύσεις.»

Tελικά: Έχει σίγουρα κάτι το γοητευτικό, αλλά υποψιαζόμαστε πως αυτό αφορά περισσότερο το ζευγάρι των κακών, παρά οτιδήποτε άλλο. Η ιδέα του αθώου νεαρού ζευγαριού που μετακομίζει στη μεγάλη πόλη είναι ασφαλής ώστε να βάλεις τον θεατή μέσα σε μια νέα ιστορία, όμως χρειάζεται να έχουν και λίγη προσωπικότητα. Τα νεαρά πρόσωπα των Τέιλορ και Άναμπλ μας ταξιδεύουν ως το κτίριο, αλλά όταν φτάσουμε εκεί αναλαμβάνει το κακό. Αν την επόμενη βδομάδα οι δυο τους έλειπαν και ασχολούμασταν με νέα ‘θύματα’ του κακού, ουδόλως θα μας πείραζε.

Ο Ο’Κουίν σε έναν ρόλο τύπου εκπροσώπου του κακού είναι αυτό ακριβώς που θες να είναι. Απειλητικός, γοητευτικός, creepy. Το σκηνικό είναι τέλειο για εβδομαδιαίες ιστορίες της λογικής ανθολογιών τρόμου σαν τις «Ιστορίες από την Κρύπτη», με τον άτυχο ένοικο της βδομάδας που χάνει την ψυχή του και τον Τέρι Ο’Κουίν σε έναν μεγαλωμένο ρόλο του Gate Keeper. Η υποψία ευρύτερης μυθολογίας είναι υποσχόμενη και ελκυστική. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα και αρκετά φροντισμένα ώστε να περνάς καλά και να θες να παρακολουθείς. Όμως δεν υπάρχει τίποτα στο κέντρο.

Αν το «666 Park Avenue» είναι ένα εντυπωσιακό, λουσάτο κτίριο, έχουμε αυτή την υποψία πως όλα τα διαμερίσματα είναι άδεια.

πηγή flix.gr

γνώμη μας, μας άρεσε το πρώτο επεισόδιο, εχει ατμόσφαιρα, φαίνετε να εχει υπόθεση και πλοκή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου