Σελίδες

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο μεγάλο είναι ένα μεγάλο αναψυκτικό;

Η απαγόρευση, που στηρίζεται από τον δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ στην προσπάθειά του να μειώσει τα ποσοστά παχυσαρκίας στη Νέα Υόρκη, θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 Μαρτίου του 2013.
Η απόφαση απαγορεύει την πώληση αναψυκτικών σε ποσότητες μεγαλύτερες των 500ml εξαιρώντας μόνο τα light αναψυκτικά και τους φυσικούς χυμούς. Ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ δηλώνει ότι η απόφαση είναι «το μεγαλύτερο βήμα που έχει κάνει η πόλη για να καταπολεμήσει την παχυσαρκία. Απλά και μόνο περιορίζοντας την ποσότητα των αναψυκτικών με ζάχαρη στην πόλη της Νέας Υόρκης, τοποθετούμε το θέμα της παχυσαρκίας σε εθνικό επίπεδο».
Η απόφαση βεβαίως δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από του αιθουσάρχες, που ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες για να την ανατρέψουν, λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι μπορούμε να τρώμε και τι όχι και σε τι ποσότητες».
Εν τούτοις, όποιος έχει βρεθεί έστω και μια φορά σε κινηματογράφο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κι έχει κάνει το λάθος να παραγγείλει το μεγάλο μέγεθος αναψυκτικού και ποπ κορν, ξέρει πολύ καλά ότι το μέτρο έχει χαθεί εδώ και καιρό. Οι ποσότητες αρκούν για να χορτάσει και να ξεδιψάσει τριμελής (τουλάχιστον) οικογένεια, αλλά από την άλλη, μήπως το δικαίωμα του καθενός σε υπερβολική ποσότητα ζάχαρης και θερμίδων εμπίπτει στις βασικές ατομικές ελευθερίες;

πηγή
flix.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου